Associate Professor Piyawan Gasaluck, Ph.D.
School of Food Technology
Institute of Agricultural Technology , Suranaree University of Technology
Assoc. Prof. Piyawan Gasaluck, Ph.D.
Contact: +66(0)-4422-4270
piyawan@sut.ac.th
Education
- Ph.D. (Applied Biosciences and Biotechnology), Mie University
- M.Sc. (Biotechnology and Biochemistry), Mie University
- B.Sc. (Biology), Khon Kaen University
Area of Expertise
- Food microbiology
- Food biopreservation and food safety
- Food fermentation technology
- Postharvest-microbial quality safety control
Current Research
- Food microbiology
- Food biopreservation and food safety
- Food fermentation technology
- Postharvest-microbial quality safety control
Selected Research output/Publication
- Gasaluck, P., Mahidsanan, T. (2018) The consequences of implicit factors as cross-protective stresses on freeze-dried Bacillus subtilis SB-MYP-1 with soybean flour during storage LWT. Food Science and Technology, 90: 475-482.
- Mahidsanan, T., Gasaluck, P., Eumkeb, G. (2017) A novel soybean flour as a cryoprotectant in freeze-dried Bacillus subtilis SB-MYP-1 LWT – Food Science and Technology, 77: 152-159.
- Mahidsanan, T. and Gasaluck, P. (2016). Improvement of poly-g-glutamic acid Bacillus subtilis SBMYP-1 by N-methyl-N’-nitro-N-nitrosoguandine (NTG) mutagenesis. Int Food Research J. 23(2): 751-755.
- Gasaluck, P., Srithamma, L., and Kongmanklang, C. (2012). Microbial and heavy metal contamination monitoring of ready-to eat food in Nakhon Ratchasima province. International J Food Nutrition Public Health. Vol. 5 No. 1/2/3.
Patent
ผลิตภัณฑ์อาหารขบเคี้ยวเสริมสุขภาพจากถั่วเหลืองที่หมักด้วยกล้าเชื้อ Bacillus subtilis SB-MYP-1 ปี 2559
เลขที่คำขอ: 1601004346
(Thai patent: Healthy snack from natto fermented by Bacillus subtilis SB-MYP-1)
ถังหมักสารลดแรงตึงผิวชีวภาพด้วยวัตถุดิบทางการเกษตรเหลือใช้ ปี 2558
เลขที่คำขอ: 1501005215
(Thai patent: Biosurfactant from agricultural byproduct)
เครื่องกรองของเหลวมีกากแบบต่อเนื่อง ปี 2558
เลขที่คำขอ: 1501005214
(Thai patent: Continuous liquid-residue filtration machine)
กรรมวิธีการผลิตสารทำความสะอาดจากการหมักผลไม้ไทยรสเปรี้ยว ปี 2557
เลขที่ประกาศโฆษณา: 153603
(Thai patent: Technique of producing cleaning solution from fermented Thai sour fruits)