Assoc. Prof. Piyawan Gasaluck, Ph.D.

Assoc. Prof. Piyawan Gasaluck, Ph.D.

Associate Professor Piyawan Gasaluck, Ph.D.

School of Food Technology
Institute of Agricultural Technology , Suranaree University of Technology

Assoc. Prof. Piyawan Gasaluck, Ph.D.
Contact:
+66(0)-4422-4270
piyawan@sut.ac.th

Education


  • Ph.D. (Applied Biosciences and Biotechnology), Mie University
  • M.Sc. (Biotechnology and Biochemistry), Mie University
  • B.Sc. (Biology), Khon Kaen University

Area of Expertise


  • Food microbiology
  • Food biopreservation and food safety
  • Food fermentation technology
  • Postharvest-microbial quality safety control

Current Research


  • Food microbiology
  • Food biopreservation and food safety
  • Food fermentation technology
  • Postharvest-microbial quality safety control

Selected Research output/Publication


  • Gasaluck, P., Mahidsanan, T. (2018) The consequences of implicit factors as cross-protective stresses on freeze-dried Bacillus subtilis SB-MYP-1 with soybean flour during storage LWT. Food Science and Technology, 90: 475-482.
  • Mahidsanan, T., Gasaluck, P., Eumkeb, G. (2017) A novel soybean flour as a cryoprotectant in freeze-dried Bacillus subtilis SB-MYP-1 LWT – Food Science and Technology, 77: 152-159.
  • Mahidsanan, T. and Gasaluck, P. (2016). Improvement of poly-g-glutamic acid Bacillus subtilis SBMYP-1 by N-methyl-N’-nitro-N-nitrosoguandine (NTG) mutagenesis. Int Food Research J. 23(2): 751-755.
  • Gasaluck, P., Srithamma, L., and Kongmanklang, C. (2012). Microbial and heavy metal contamination monitoring of ready-to eat food in Nakhon Ratchasima province. International J Food Nutrition Public Health. Vol. 5 No. 1/2/3.

Patent


ผลิตภัณฑ์อาหารขบเคี้ยวเสริมสุขภาพจากถั่วเหลืองที่หมักด้วยกล้าเชื้อ Bacillus subtilis SB-MYP-1 ปี 2559
เลขที่คำขอ: 1601004346

(Thai patent: Healthy snack from natto fermented by Bacillus subtilis SB-MYP-1)

ถังหมักสารลดแรงตึงผิวชีวภาพด้วยวัตถุดิบทางการเกษตรเหลือใช้ ปี 2558
เลขที่คำขอ: 1501005215

(Thai patent: Biosurfactant from agricultural byproduct)

เครื่องกรองของเหลวมีกากแบบต่อเนื่อง ปี 2558
เลขที่คำขอ: 1501005214

(Thai patent: Continuous liquid-residue filtration machine)

กรรมวิธีการผลิตสารทำความสะอาดจากการหมักผลไม้ไทยรสเปรี้ยว ปี 2557
เลขที่ประกาศโฆษณา: 153603

(Thai patent: Technique of producing cleaning solution from fermented Thai sour fruits)

X